Voorwoord

Met trots presenteert het team van de Honours Academy een verslag over het jaar 2022. Ook dit was een bijzonder jaar. In de eerste maanden speelde COVID in de samenleving nog een belangrijke, beperkende rol.

Daarna hebben we kunnen ervaren dat de wereld steeds meer openging, en het leven weer langzaam normaler werd. De deelnemers aan de programma’s van de Honours Academy stapten vol enthousiasme over van online-onderwijs, naar veel meer onderwijs op locatie; wat een energie! In samenwerking met docenten van de Universiteit van Leiden en daarbuiten heeft de Honours Academy het onderwijs omgezet en (door)ontwikkeld. Met veel drive zijn de bestaande onderwijsprogramma’s uitgevoerd en weer een beetje beter gemaakt.

Daarnaast zijn we in 2022 gestart met een geheel herziene versie van het Leiden Leadership Programme en is in LDE-samenwerkingsverband een nieuw honoursprogramma over duurzaamheid ontwikkeld. In dit jaarverslag vindt u een impressie van alle activiteiten in het kader van de Honours Academy in 2022, en een eerste vooruitblik op 2023 – het jaar dat de Honours Academy het 10- jarig bestaan zal vieren. 

Veel leesplezier,

Prof.dr Jacobijn Gussekloo,
dean Honours Academy